А ЗИМА ЯКА? КОЛИ ЗМАГАЛЬНО ТА СПОРТИВНО!

7 ЛЮТОГО 2024
А зима яка? Коли змагально та спортивно!

З 7 лютого Bukovel відкриває сезон офіційних спортивних змагань із зимових видів спорту. Зимові потужності курорту є невід’ємною складовою у становленні та вихованні майбутніх і сучасних чемпіонів та заохоченні спортивного зимового руху в Україні.

На карпатських схилах пройдуть змагання чемпіонатів України серед різних вікових категорій та міжнародних рейтингових змагань FIS з гірськолижного спорту, фристайлу та сноубордингу. Розпочне змагальний сезон чемпіонат України з гірськолижного спорту серед юнаків та дівчат – юні гірськолижники виборюватимуть місця у резерві національної збірної команди України та право представляти країну на офіційних міжнародних юнацьких заходах.

Уже традиційно з 2019 року Bukovel приймає відкритий чемпіонат України зі сноубордингу в паралельних дисциплінах, який став візитною карткою курорту і де щороку беруть участь кращі сноубордисти, у тому числі віцечемпіонка світу Аннамарі Данча, чемпіон світу серед юніорів Михайло Харук. У цьому спортивно-змагальному сезоні також дебютує відкритий чемпіонат України зі сноубордингу у сноубордкросі.

Паралельно спортсмени-фристайлісти з усієї країни будуть боротися за звання чемпіона в різних олімпійських видах програми фристайлу – могул та парний могул, акробатика, слоупстайл та біг-ейр. Нагадаємо, що за останні роки українські спортсмени показали історичні результати в лижній акробатиці – це олімпійські медалі Олександра Абраменка на зимових Олімпійських іграх 2018 і 2022 років, бронзова медаль Анастасії Новосад і бронзова нагорода команди України на чемпіонаті світу 2023 року, перемоги на етапах Кубка світу Дмитра Котовського, Надії Мохнацької і ще безліч медалей на етапах Кубка Європи. У видах програми парк-енд-пайпу – слоупстайлу та біг-ейру – планується участь лідерів команди, переможців етапів Кубка Європи Катерини Коцар й Ореста Коваленка.

З 2006 року Bukovel гостинно приймає серію всеукраїнських та міжнародних офіційних спортивних змагань, які проводять Міністерство молоді та спорту України спільно з Федерацією лижного спорту України. В історії курорту міжнародні змагання FIS Nations Cup, етапи Кубка Європи зі сноубордингу у паралельних дисциплінах та біг-ейрі, етапи Кубка Європи та фінал Кубка світу з фристайлу у лижній акробатиці. Підготовка схилів до змагань та безпека – акценти, яким приділяється особлива увага. 

Триватиме спортивне дійство до 5 березня. Цілий місяць на гостей Bukovel чекають захоплюючі виступи та яскраві емоції від перегляду. Тож всіх охочих вболівати запрошуємо до фан-зон змагань на відповідних схилах. Спортсменам потрібна ваша підтримка!

Календар змагань
Карта фанзон