У BUKOVEL ВІДБУВСЯ ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ З БІАТЛОНУ

1 КВІТНЯ 2024
У Bukovel відбувся чемпіонат України з біатлону

З 22 до 27 березня в Bukovel відбувався чемпіонат України з біатлону. Вже традиційно цей старт є завершенням сезону для більшості спортсменів. Серед учасників – представники збірної команди та ті, хто прагнуть потрапити до її складу. Загалом до гонок долучились близько сотні кращих спортсменів країни.

У перший день чемпіонату чоловіки та жінки змагались у спринтерських гонках. Доволі очікувано перемогу в спринті здобув лідер української чоловічої команди Дмитро Підручний, а серед жінок золото виборола представниця команди "А" Анастасія Меркушина.

У другий змагальний день відбулись гонки переслідування. Чоловічий персьют не приніс несподіванок: попри два промахи на стійках перемогу також здобув Дмитро Підручний. У жіночому заліку, за відсутності представниць основи збірної України, перемогу здобула Юлія Городна.

Після короткої перерви чемпіонат продовжився естафетами. Й у чоловіків, і у жінок вирізнялись команди-фаворити, які й виграли золоті медалі. В чоловічій гонці перемогу здобула збірна команда Тернопільської області, яку представляли Віталій Мандзин, Антон Дудченко, Тарас Лесюк та Дмитро Підручний. Жіночу естафету своєю чергою виграли представниці Чернігівської області: Валерія Дмитренко, Ірина Петренко, Дарина Чалик та Христина Дмитренко.

В завершальний день чемпіонату України відбулись чоловіча та жіноча гонки з масовим стартом. Перемоги здобули Степан Кінаш та Анастасія Меркушина.

На цьому сезон змагань із зимовий видів спорту в Bukovel завершено. Загалом у серці Карпат відбулись близько 30 чемпіонатів України з гірськолижного спорту, сноубордингу фристайлу, біатлону, а також етапи розіграшу Кубка України й міжнародні рейтингові змагання під егідою FIS. За майже 2 місяці курорт прийняв близько 1000 спортсменів.

У Bukovel впевнені, що спорт повинен розвиватися за будь-яких обставин. Саме тому курорт підтримує юних і дорослих спортсменів та попри все забезпечує стан трас із дотриманням міжнародних стандартів і відповідним сніговим покривом, а учасникам надаються всі умови, щоб продемонструвати найкращі результати.